Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΚΠΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο στην πρυτανεία

Φοιτητές και εργαζόμενοι εισήλθαν μαζί με βουλευτές και πραγματοποιούν χωρίς άδεια συνάντηση

ekpa

Kατά του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται η πρυτανική αρχή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς αναφέρει ότι τρεις βουλευτές του κόμματος εισήλθαν το πρωί στην πρυτανεία χωρίς άδεια «διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο».

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι οι βουλευτές Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου «απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων». Συμπληρώνεται πως αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον χώρο.

Σύμφωνα με την πρυτανεία, φοιτητές και εργαζόμενοι που «φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές και πραγματοποιούν χωρίς σχετική άδεια συνάντηση – συνέλευση σε αίθουσα του κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων.

«Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση των νέων πρυτανικών αρχών να εφαρμόσουν ένα σύστημα ελέγχου της εισόδου στους χώρους του πανεπιστημίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Μάλιστα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές κατέκριναν την πρακτική που ακολουθήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, στο οποίο -κατ” εντολήν του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη- απαγορεύτηκε η είσοδος, ώστε να αποτραπούν φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Κατήγγειλαν ότι όλες οι πύλες του συγκροτήματος παρέμεναν για πέντε ημέρες κλειδωμένες και πως επιτρεπόταν η είσοδος και η έξοδος μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί και μόνο κατά τις ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου τους.

By