Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκπληκτικός ο Παναιτωλικός σάρωσε με 5-2 την Ξάνθη!

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Παναιτωλικός «σκόρπισε» την Ξάνθη με 5-2. Η ομάδα του Αγρινίου σε ένα μόνο ματς πέτυχε ένα γκολ λιγότερο από ό,τι στα προηγούμενα επτά!

ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ PANETOLIKOS - XANTHI (SUPERLEAGUE 2014-2015)Εντυπωσιακό ότι στον πίνακα των σκόρερ δεν ήταν ο Μορένο. Ο 22χρονος Κολομβιανός επιθετικός, που είχε σημειώσει τα πέντε από τα έξι γκολ του Παναιτωλικού.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα όλους τους δημιουργικούς παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Λούκας Βιγιαφάνες. Ο 23χρονος Αργεντινός πανηγύρισε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έκανε την ασίστ στον Ετζενγκέλε για το 3-2 κι αποτέλεσε τη βάση των επιθετικών προσπαθειών για τον Παναιτωλικό.

Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη αιφνιδίασε, ανοίγοντας το σκορ με τον Λισγάρα μόλις στο 4′ σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους.

Η τελευταία φορά που ο Παναιτωλικός πετύχαινε πέντε γκολ σε επίπεδο Super League, ήταν στις 18 Απριλίου 2012, όταν είχε επικρατήσει του Αρη με 5-1.

Σκόρερς: 21′, 45′ Βιγιαφάνες, 53′ Ετζενγκέλε, 60′ Μαρτίνες, 69΄Κάπελ / 4′ Λισγάρας, 45+3 Λουσέρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κέβιν Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο (37′ Άλβες), Βιγιαφάνες (86΄Μηλιός), Μαρτίνες (81′ Κόρμπος), Ετζενγκέλε, Φωτάκης.

ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Kλέιτον (68′ Ρενάν) , Μπαξεβανίδης,. Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (33′ Ομπόντο), Καπετάνος (59′ Ράνος), Λισγάρας. Καρυπίδης.

Τα άλλα σημερινά ματς της Σούπερ Λιγκ:

Στην Κομοτηνή ο άστοχος Ιγκόρ και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, ο Λόρια δεν επέτρεψαν στον Πανθρακικό να πανηγυρίσει τη νίκη. Ο ΟΦΗ πήρε τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) και θα μπορούσε με κάποιες φάσεις να «κλέψει« το ματς!

Νίκη Βόλου και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0 σε ένα παιχνίδι όπου όλα ήταν στο μηδέν. Ένα παιχνίδι που πολύ εύκολα θα ξεχαστεί.

*Νωρίτερα, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Εργοτέλη, ενώ σε εξέλιξη είναι ο αγώνας Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (1-0 ημίχρονο).

By