Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπτώσεις στα τιμολόγια 30.000 επιχειρήσεων ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Οι εκπτώσεις θα κυμαίνονται από 2% έως 5% και θα γίνουν από 1/1/15

dei

Εκπτώσεις που θα φτάνουν μέχρι το 5% θα απολαμβάνουν όλες οι επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης από την 1 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΗ 30.000 επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από την πρόβλεψη και θα δουν τον λογαριασμό τους ηλεκτρικού τους ρεύματος να μειώνεται από 2% έως 5%.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική, όπως επισημαίνει, αφορά εταιρίες και επιχειρηματικούς ομίλους που καταναλώνουν τουλάχιστον μία γιγαβατώρα τον χρόνο και θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα υπολογίζεται επί των σημερινών τιμολογίων. Ακόμη, η ΔΕΗ σημειώνει ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική προστίθεται στη μείωση τιμών που πραγματοποιήθηκε εφέτος τον Ιούλιο, κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ήδη, η ΔΕΗ εφαρμόζει εκπτώσεις από 3% έως 5,5% στους πελάτες μέσης τάσης με κατανάλωση πάνω από 10 γιγαβατώρες. Προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης, η οποία δίνεται απολογιστικά μετά το κλείσιμο του έτους, είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών.

By