Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ένταση επικρατεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής – Χαμός στο twitter

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου εκπυρσοκρότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός από το περιστατικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής συνέχισε το ταξίδι του κανονικά.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που κατέχουν άδεια οπλοφορίας δεν διώκονται ποινικά για αδικήματα περί όπλου σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για παράδειγμα εάν πυροβολήσουν για εκφοβισμό, ή αν πυροβολήσουν ασκόπως.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά να μπει τέλος στην ασυδοσία φασιστικών ομάδων.

«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα  δρουν ανεξέλεγκτα. Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες.

Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της».

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ σχολίασε:

«Η εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γρέγου στο αεροδρόμιο αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας.

Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο.

Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε».

Απάντηση έδωσε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους.

«Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών», προσθέτει.

«Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Φυσικά στο twitter τα σχόλια ήταν κάτι παραπάνω από καυστικά…

Στιγμιότυπο 2013-05-30, 5.14.23 μ.μ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By