Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εκτάκτως στην Κεφαλονιά με εντολή Σαμαρά ο Νϊκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Κεφαλονιά με την συνοδεία των ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για να εκτιμήσουν το μέγεθος των επιπτώσεων του σεισμού

nikos dendias

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για να εκτιμήσουν το μέγεθος των προβλημάτων που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Παράλληλα,στο Υπουργείο Υποδομών πραγματοποιείται σε λίγη ώρα σύσκεψη για την Κεφαλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο νησί μεταβαίνει εκ νέου ο ΓΓ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

«Το υπουργείο είναι έτοιμο, αν χρειαστούν, να αποστείλει στην Κεφαλονιά όσα κοντέινερ απαιτηθούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, κορυφαία πηγή του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ζητηθεί μέχρι στιγμής κοντέινερ. «Το μόνο που ζήτησα», είπε, είναι να αποσταλούν δυνάμεις του Μηχανικού να ελέγξουν τις πεζογέφυρες, ενώ ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9.30 το πρωί άνοιξαν από τα συνεργεία του δήμου, τα σημεία που είχαν κλείσει στον δρόμο Αργοστολίου -Ληξουρίου, εξαιτίας κατολισθήσεων και προς το παρόν διέρχονται τα δημόσια οχήματα, ενώ από ώρα σε ώρα, αποκαθίσταται και η πορθμιακή σύνδεση.

By