Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Ποροσένκο: «Δύσκολη αλλά ελέγξιμη» η κατάσταση

poroshenko-porosenko

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, μιλώντας σήμερα μετά τις απώλειες που είχαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, σημείωσε ότι η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη είναι «εξαιρετικά δύσκολη (…) αλλά ελέγξιμη«, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο Ποροσένκο, που έκανε τη δήλωση αυτή στη συνάντησή του με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μετά την πτώση της πόλης Νοβοαζόφσκ στα χέρια των φιλορώσων ανταρτών, ανέφερε ότι ρωσικά στρατεύματα «“έσπευσαν να βοηθήσουν» τους αυτονομιστές μετά τις στρατιωτικές επιτυχίες του Κιέβου στο σημείο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν για να υπερασπιστούν την παραλιακή πόλη Μαριούπολη, στα δυτικά του Νοβοαζόφσκ, στην Αζοφική Θάλασσα και ότι έχουν αρκετούς στρατιώτες για να αποτρέψουν την κατάληψή της από τους αποσχιστές.

Πριν λίγο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

By