Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εκτενές αφιέρωμα των NY Times στη Ρένα Δούρου

«Μια Ελληνίδα πολιτικός, πρόθυμη να έρθει κατά πρόσωπο με τους πολίτες»

rena_dourou_NYT

Εκτενές αφιέρωμα στη Ρένα Δούρου, φιλοξενεί η ιστοσελίδα του περιοδικού New York Times, με σημερινό του δημοσίευμα. Το διεθνές περιοδικό αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που την ξεχώρισε είναι «η αμεσότητά της και το γεγονός ότι δεν διστάζει να αντιμετωπίσει τους πολίτες κατά πρόσωπο».

«Η Ρένα Δούρου, η νέα Περιφερειάρχης της αριστερής πτέρυγας, του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει σχέδια για να ανακαινίσει το γραφείο που κληρονόμησε από τον προκάτοχό της επειδή είναι μεγάλο», αναφέρει στην αρχή του αφιερώματος ο αρθρογράφος, ενώ στην συνέχεια, η Περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει, «Θα μου πάρει μέχρι τη Δευτέρα για να πάω από το γραφείο μου μέχρι την πόρτα, κι αν δεις που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον κάτω όροφο. Και δεν το λέω αυτό επειδή είμαι αριστερή. Οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο για να μπορέσουν να δουλέψουν σωστά».

Ως ξανθιά και «petite» (σ.σ. που σημαίνει «μικροκαμωμένη») περιγράφει ο αρθρογράφος τη Ρένα Δούρου και αναφέρει ότι ηγείται μιας καμπάνιας σε στιλ αμερικάνικο: πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα. Κίνηση, που οι άλλοι Έλληνες πολιτικοί αποφεύγουν, επειδή φοβούνται τους εξαγριωμένους πολίτες.

Στον τοίχο του γραφείου της, υπάρχει ένας χάρτης με δεκάδες καρφίτσες στα σημεία που έχει επισκεφτεί. Η εναλλακτική καμπάνια της έφερε αποτελέσματα που λίγες δημοσκοπήσεις είχαν προβλέψει.

«Στο τέλος της πενταετίας, η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι σαν των άλλων χωρών. Αυτοί οι άνθρωποι που βλέπετε εδώ, εργάζονται για το τίποτα. Γι αυτό υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μου»», δήλωσε η Ρένα Δούρου στο New York Times

Ωστόσο, το περιοδικό σχολιάζοντας το έργο της,  εκτιμά ότι «προς το παρόν, παραμένει μία υπάλληλος με λίγους συμμάχους στο γραφείο της και με μικρή εμπειρία».

Το περιοδικό δεν πάρελειψε να κάνει αναφορά στο δύσκολο ρόλο που έχουν οι γυναίκες πολιτικοί στην Ελλάδα.  Επικεντρώνεται επίσης στις δυσκολίες που πρέπει να υπομείνουν, σημειώνοντας ότι στην πατριαρχική Ελλάδα, η πολιτική μπορεί να είναι δύσκολη για τις γυναίκες. Μάλιστα, ο αρθρογράφος  αναφέρθηκε στο σεξιστικό σχόλιο του Θεόδωρου Πάγκαλου, οποίος την είχε σχολιάσει υποτιμητικά για τις προεκλογικές της αφίσες, λέγοντας, «ας έβαζε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι».

Επιπλέον, το άρθρο έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόφασή της να παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα προκειμένου να πάρει μέρος στις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής, μια απόφαση που της στέρησε το μισθό της για εφτά μήνες. Η Ρένα Δούρου υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να πληρώνει τους υπαλλήλους της και ότι η μητέρα της , της αγόραζε τα τσιγάρα της.

By