Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκτονώνεται η κατάσταση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Το αίτημα των γυναικών κρατουμένων είναι να μην μεταφερθούν στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας

korudallos

Προς εκτόνωση και λύση του προβλήματος οδεύει η αντιπαράθεση των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την προγραμματισμένη μεταφορά τους σε άλλο όροφο.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των γυναικών κρατουμένων είναι να μην μεταφερθούν στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, γιανα είναι μόνοι τους στον πρώτο όροφο οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών, την Παρασκευή επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με την επιτροπή αγώνα.

Στη συνάντηση που έγινε το υπουργείο δεσμεύτηκε επίσημα να αναβάλλει την μεταφορά στην πτέρυγα των χρυσαυγιτών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Εκτός απ” τα καρτοτηλέφωνα και τις τουαλέτες που πρέπει να τοποθετηθούν, τονίζει η επιτροπή αγώνα, «αυτό που παραμένει σημαντικό είναι να υπάρξει προαύλιος χώρος για να προαυλιζόμαστε και να μην καταπατούνται τα δικαιώματα μας».

Πάντως, οι κρατούμενες σημειώνουν ότι «παραμένουν σε ετοιμότητα» και υπογραμμίζουν ότι γνωρίζουν «πως τα δικαιώματα μας κερδίζονται μόνο απ” τους αγώνες μας».

By