Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκτοξεύθηκαν τα κέρδη της Coca Cola

Συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 34 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 54% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Coca Cola HBC στο τέταρτο τρίμηνο του 2013

coca_cola689
Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,09 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 50%, ενώ ο όγκος εμφανίζεται αυξημένος κατά 1%.
Στο σύνολο της οικονομικής χρήσης 2013, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 3% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 293 εκατ. ευρώ, με τα συγκρίσιμα βασικά κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στο 0,81 ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη για το τρέχον έτος και προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,354 ευρώ ανά μετοχή για το 2013.
«Κατά το τέταρτο τρίμηνο επιτύχαμε ισχυρή ανάπτυξη, τόσο σε όγκο πωλήσεων, όσο και σε καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άριστη διαχείριση των λειτουργικών δαπανών, συνετέλεσε στη βελτίωση του περιθωρίου των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών κατά 90 μονάδες βάσης», δήλωσε ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC.

«Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, και εν μέσω ενός περιβάλλοντος συνεχιζόμενης οικονομικής δυσχέρειας και αστάθειας στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία για το έτος που διανύουμε», πρόσθεσε.

By