Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση αυτή την ώρα είναι πολύ χαμηλή

metasximatistis DEH

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιχείρησης. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι 13 μονάδες είναι οι: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο. Σε λειτουργία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, παραμένουν 7 θερμικές μονάδες (λιγνίτης και φυσικό αέριο), ισχύος 2200 μεγαβάτ και τα υδροηλεκτρικά.

Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση αυτή την ώρα είναι πολύ χαμηλή. Προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της χρήσης των κλιματιστικών για την αντιμετώπιση της υψηλότερης θερμοκρασίας.

«Κακόγουστο αστείο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς την κριτική της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών, ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, σε παρέμβασή του για το θέμα της ΔΕΗ, από το Στρασβούργο. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο. Το δικαίωμα της προοδου περνάει και μέσα από τις αποκρατικοποίησεις» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συλλαλητήριο για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην πόλη του Αμυνταίου Φλώρινας. Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία Φλώρινας.

By