Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ελάτε για δουλειά στη Γερμανία!

 Η γερμανική κυβέρνηση αναζητά γιατρούς από το Νότο, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική στην Ευρώπη μετά τις εκλογές.

nosokomeioΛόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό στο χώρο της υγείας στη Γερμανία, η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει «εκστρατεία» προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς της υγείας και της περίθαλψης σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ σε δημοσίευμα της επικαλείται απάντηση της κυβέρνησης σε σχετική επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς, από την οποία προκύπτει ότι η γερμανική κυβέρνηση αναζητά εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό κυρίως  στη νότια Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει εντός του έτους επτά εκδηλώσεις στην Ισπανία και ανάλογες δράσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η έκβαση των εκλογών δεν σημαίνει πάντως αλλαγή της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη, παρά τις προσδοκίες που γεννούν οι κάλπες στους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, στις οποιες αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σε ειδικό ένθετο για την Ευρώπη.  «Η Γερμανία ψηφίζει – η Ευρώπη επωμίζεται τις συνέπειες» τιτλοφορείται σχετικό άρθρο που υπογράφουν τέσσερις δημοσιογράφοι των εφημερίδων Le Monde, El Pais, La Stampa και Guardian, το οποίο αναφέρει: «Στις 22 Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί αποφασίζουν για τη νέα τους κυβέρνηση, ωστόσο και οι εταίροι της Γερμανίας στην ΕΕ αναμένουν την έκβασή τους με αγωνία. Δεν αμφιβάλλουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα νικήσει, αλλά ελπίζουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική».

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, οι Ευρωπαίοι εταίροι προσαρμόζονται στην ιδέα ότι δεν θα υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας. Η μάχη για το σωστό πρόγραμμα διάσωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα περάσει έτσι στον επόμενο γύρο», καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: dw.de

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By