Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Πυρ και μανία» ο Μητρόπουλος για τα περί απόκρυψης εισοδημάτων [Έγγραφα]

Στη δημοσιότητα έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φορολογικά έγγραφα, διαψεύδοντας το δημοσίευμα  ότι δεν έκοψε απόδειξη για υπηρεσίες 1 εκατ. δολαρίων.

alexis-mitropoulosΤο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απόκρυψης εισοδήματος το 1999.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Μητρόπουλος δεν έκοψε απόδειξη για την αμοιβή 1.000.000 δολαρίων που έλαβε για υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ φέρεται να μην πλήρωσε και τους δύο δικηγόρους του γραφείου του που είχαν αναλάβει την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, το ΣΔΟΕ οφείλει να καλέσει τον ελεγχόμενο για να δηλώσει την άποψή του για το θέμα και να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Μητρόπουλος: Στην ελληνική κοινή γνώμη τα στοιχεία

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το δημοσίευμα είναι ψευδές και πως άμεσα θα δώσει στη δημοσιότητα τις επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου, τη βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό, το αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και την πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 – 2011.

Μάλιστα, κατέθεσε τα παρακάτω έγγραφα:

Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 – 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

[custom_gallery id=»10049″]

 

 

 

By