Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελαφρώς ανοδικά η συμμετοχή των ξένων στο Χρηματιστήριο

Μικρή αύξηση στο άνοιγμα που έχουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΤΟΧΗ EUROGROUP ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ

Στο 48,5% ανήλθε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο τέλος του Νοεμβρίου, γράφοντας άνοδο 0,5% από το 48% που ήταν στο τέλος Οκτωβρίου.

Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (25.102,44 εκατ. ευρώ ή 39,4%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 29,4%, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 2,6% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα που ήταν 30,2%.

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΧΑΕ προκύπτει ότι οι Έλληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 30,0% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Νοέμβριος ήταν ο 13ος συνεχόμενος μήνα που οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά υπερέβησαν τις εκροές.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έκλεισε στα 63,67 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 1,0% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, τότε παρατηρείται μείωση που αγγίζει το 2,7%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,06 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένη κατά 118,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By