Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ελβετία: Ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες από πυρκαγιά

Δεν είναι ακόμη γνωστές οι αιτίες της φωτιάς

fwtia palio faliro

Ένας άντρας 29 ετών από την Ερυθραία έχασε την ζωή του όταν το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο όπου φιλοξενούνται αιτούμενοι άσυλο στην πόλη Βερνιέ, στο καντόνι της Γενεύης, ενώ άλλοι σαράντα βγήκαν από το κτήριο τραυματισμένοι.

Οι 180 άνθρωποι οι οποίοι διέμεναν στο κέντρο απομακρύνθηκαν. Οι τραυματίες έχουν εισπνεύσει καπνό ή ήταν θύματα πτώσεων, καθώς κάποιοι από τους μετανάστες πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά δεν είναι ακόμη γνωστές και γι’ αυτό έχει αρχίσει έρευνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Ενρί Ντελα Κάζα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε δωμάτιο του ισογείου ενός από τα κτήρια του κέντρου διαμονής μεταναστών, προτού ο καπνός εξαπλωθεί και στους τρεις ορόφους, επεσήμανε ο Μαρκ Φεαρνέν, διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης της Γενεύης.

Στο κέντρο έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν δύο ακόμη πυρκαγιές: η πρώτη τον Απρίλιο του 2010, όταν κάηκαν πέντε δωμάτια, και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε υπήρξαν έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

By