Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ελβετία και Γαλλία θέλουν νίκη για να αποφύγουν τον Μέσι…

Γαλλία-Ελβετία στις 10 σήμερα στο Σαλβαδόρ, με το νικητή να αγγίζει την πρώτη θέση του Ε’ ομίλου αλλά να αποφεύγει –πιθανότατα- την Αργεντινή στην φάση των 16.

ντεσαν

 

Ματς μεγάλου ενδιαφέροντος λοιπόν για Ελβετούς και Γάλλους, με τους προβολείς να είναι στραμμένοι πάνω στον Καρίμ Μπενζεμά που προσπαθεί απεγνωσμένα να… κρύψει ο Ντιντιέ Ντεσάν (φωτό). Όχι από τον αντίπαλο, αλλά από τα φλας και τον τύπο…

«Δεν θέλω να αρχίσει να πιστεύει πως όλα κινούνται γύρω από αυτόν. Πρέπει να τον προφυλάξω για να δουλέψουμε συλλογικά κι όχι ατομικά», είπε ο Γάλλος ομοσπονδιακός που απόλαυσε τον παίκτη του στο 3-0 με την Ονδούρα όπου σημείωσε δυο γκολ. Όμως, άλλο παιχνίδι θα είναι αυτό με την Ελβετία του Ότμαρ Χίτσφελντ που επιβλήθηκε στην πρεμιέρα του ομίλου με 2-1 του Εκουαδόρ.

Ελβετοί και Γάλλοι έχουν συναντηθεί ξανά σε τελικά Μουντιάλ το 2006. Σε 36 αγώνες συνολικά, οι τρικολόρ έχουν 15 νίκες, οι Ελβετοί 12, ενώ 9 παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα -τα τρία τελευταία δεν είχαν νικητή κι ήταν και τα τρία ματς Μουντιάλ (προκριματικά και τελική φάση).

Μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα ολοκληρώνεται η δεύτερη αγωνιστική του ομίλου με τη συνάντηση Εκουαδόρ-Ονδούρα στην Κουριτίμπα. Την τελευταία πενταετία οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ανάλογες φορές. Δύο νίκες έχει το Εκουαδόρ, μια η Ονδούρα, δύο ματς ήταν ισόπαλα –κι όλα, φιλικού χαραχτήρα.

By