Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελεύθεροι με όρους άλλοι εννιά για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό – Στο πλευρό τους δεκάδες αλληλέγγυοι

skouries2Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως -κατά περίπτωση- την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αφέθηκαν έπειτα από την απολογία τους άλλοι εννέα κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2013, στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Με τις σημερινές απολογίες έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται κατά τη δικογραφία συνολικά 22 κάτοικοι της περιοχής.

Τη Δευτέρα απολογήθηκαν και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους άλλοι πέντε κατηγορούμενοι ενώ ακόμα τέσσερις που είχαν προφυλακιστεί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Οι κατηγορούμενοι, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, υπέβαλλαν απολογητικά υπομνήματα, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες συντοπίτες τους και αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας κατά της επένδυσης στην περιοχή τους συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η ίδια ανακρίτρια θα στείλει κλήσεις σε 29 άτομα για να απολογηθούν για επεισόδια που σημειώθηκαν την περυσινή χρονιά, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

 

By