Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ελλάδα-Β.Ιρλανδία 0-2, οδυνηρή ήττα με έντονες αποδοκιμασίες…

Οδυνηρή ήττα για την Εθνική μας ομάδα από τη Βόρεια Ιρλανδία (0-2). Ένα αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου στο Φάληρο…

1155952Ο Κλαούντιο Ρανιέρι βρέθηκε στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών των φιλάθλων, αλλά και οι διεθνείς μας, που έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους.

Απίστευτα αγχωμένη ήταν η Εθνική, ενώ τα πράγματα χειροτέρεψαν με το …«καλησπέρα», καθώς από νωρίς οι Βορειοϊρλανδοί πήραν προβάδισμα (μόλις στο 9′ το 0-1) που το κράτησαν μέχρι το τέλος.

Μόλις στο 9′ λοιπόν, μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε απ” όλους κι ο Γουόρντ με ένα περίεργο πλασέ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε προς την εστία. Αφού άλλαξε ελαφρώς πορεία -στο σώμα του Βύντρα- η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα του Καρνέζη, ο οποίος έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει -ένα εύκολο γκολ για τους βορειοϊρλανδούς.

Στο 33′ με τον Καρέλη είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία: η Εθνική βγήκε στην κόντρα με τον Σαμαρά να δίνει τέλεια στον Καρέλη ο οποίος, τετ α τετ με τον Κάρολ, πλάσαρε άουτ! Με τον κόσμο να αποδοκιμάζει σε κάθε λάθος ενέργεια των διεθνών μας η κατάσταση δεν έλεγε να βελτιωθεί. Μάλιστα στο 45ο λεπτό, ο Λάφερτι μπήκε στην περιοχή από πλάγια και, πιεζόμενος από τον Μανωλά σούταρε για να τραντάξει η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι ενώ, στο 51′ σε υποδειγματική ενέργεια του Λάφερτι που βγήκε στην κόντρα, έγινε το 0-2.

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα (15′ Σταφυλλίδης), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης, Σαμαράς (67′ Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου, Αθανασιάδης (46′ Σάμαρης).
Βόρεια Ιρλανδία: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, Φέργκιουσον (78′ Ριβς), Μακόλεϊ, Χιουζ, Μπέιρντ, Ντέιβις, Νόργουντ, Κ. Εβανς, Γουόρντ (59′ Μακγκίβερν), Λάφερτι (72′ Μαγκένις).

By