Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ελλάδα- Η 30η καλύτερη χώρα

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων, αλλά και τη δυνατότητα της χώρας να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα

greece-1

Μπορεί η Ελλάδα να «γέννησε» τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και τις επιστήμες, στη σύγχρονη εποχή, όμως δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη προσφορά σε αυτούς τους τομείς ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η έκθεση «Δείκτης της Καλύτερης Χώρας».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία βασίζεται σε στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα κατακτά την 30ή θέση ανάμεσα σε 125 του κόσμου. Παρότι η χώρα μας δεν είναι στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων, αλλά και τη δυνατότητα της χώρας να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα.

«Καλύτερη» χώρα του κόσμου αναδεικνύεται η Ιρλανδία, η οποία καταφέρνει να συγκεντρώσει συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία.
Στη δεύτερη θέση «φιγουράρει» η Φιλανδία, ενώ το «χάλκινο μετάλλιο» κατακτά η Ελβετία. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

By