Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι ψάχνει στην Ελλάδα ο κινεζικός κολοσσός του αλουμινίου

Βάση για την ανάπτυξη του ομίλου στην Ευρώπη χαρακτηρίζουν την Ελλάδα στελέχη της εταιρείας.

Του Νίκου Φιλιππίδη

ChinaZhongwangΠαραγωγική βάση στην χώρα μας με στόχο την ανάπτυξή της στην ευρωπαϊκή αγορά, σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο κινεζικός κολοσσός του αλουμινίου China Zhongwang Holdings Limited.

Μάλιστα ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Liu Zhongtian, βρέθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελλάδα όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και με επικεφαλείς ισχυρών ελληνικών ομίλων του κλάδου αλουμινίου, όπως αυτούς της Βιοχάλκο του κ. Στασινόπουλου και της Αλουμίνιον της Ελλάδος του κ. Μυτιληναίου.

Την προετοιμασία της επίσκεψης του επικεφαλής του μεγαλύτερου παραγωγού προϊόντων διέλασης στη Κίνα, είχε κάνει από τον περασμένο Νοέμβριο ο Έλληνας πρέσβυς στο Πεκίνο Θόδωρος Γεωργακέλος, ο οποίος κατά την επισκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας προσκάλεσε τον επικεφαλής της να επενδύσει στην Ελλάδα.

Η Zhongwang ιδρύθηκε το 1993 στην περιφέρεια Liaoning, διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα 900 χιλ. τόνων, ενώ λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο 79 γραμμές διέλασης. Στα άμεσα σχέδια του κινεζικού κολοσσού, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, είναι η δημιουργία έως το 2018 σε διάφορες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, παραγωγικών βάσεων προϊόντων έλασης δυναμικότητας 3 εκατ. τόνων. Μέσα σε αυτές τις επιλογές, όπως φαίνεται, βρίσκεται και η περίπτωση επένδυσης στην Ελλάδα.

By