Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Να κινηθεί άμεσα η Ελλάδα για να προστατεύσει τους μετανάστες

Στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

anthrwpina dikaiwmataΤο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) απευθύνει έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για την υιοθέτηση μέτρων με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και την προστασία των θυμάτων.
Η υψηλόβαθμη ερευνήτρια του Οργανισμού, Τζούντιθ Σάντερλαντ τόνισε: «Καθώς άνθρωποι δέχονται επιθέσεις στον δρόμο, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει την απάντηση της ποινικής δικαιοσύνης στα εγκλήματα μίσους» για την περιοχή της Δυτικής Ευρώπης.
Αναφερόμενη στο επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επισήμανε ότι «αυτό το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει κάποιες καλές προβλέψεις και θα πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω στο Κοινοβούλιο, αντί να καθυστερήσει περισσότερο».
Στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύει μετανάστες-θύματα ή μάρτυρες επιθέσεων από πιθανή απέλαση, ενώ σημειώνεται ότι, με βάση έρευνα της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, ο φόβος της απέλασης αποθαρρύνει πολλούς παράνομους μετανάστες από το να καταγγείλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By