Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προβόπουλος: Ανάκαμψη από το 2014

Αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

«Η Ελλάδα άντεξε στην κρίση, η οποία αποτέλεσε ορόσημο για την κοινωνία της χώρας», υποστήριξε με δηλώσεις του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας σήμερα  σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΤτΕ.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, επεσήμανε ότι η πρόοδος της χώρας, όσον αφορά την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, αντανακλά και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, καθώς η  κυβέρνηση κατέστησε σαφές σε όλους ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται μέσα στη ζώνη του ευρώ. Προσέθεσε ότι τα οφέλη από την προσαρμογή που επιτεύχθηκε στη χώρα μας εκτείνονται όμως και πέρα από τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας, που επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε την πρόβλεψη του για ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι η λέξη GREXIT αντικαταστάθηκε πρόσφατα από την λέξη GRECOVERY.Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, V. Consancio.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By