Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελληνικά ξενοδοχεία στις κορυφαίες θέσεις ταξιδιωτικών ιστοσελίδων

Με ανακοινώσεις από το Παρίσι έως τη Νέα Υόρκη διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες περιλαμβάνουν ελληνικά ξενοδοχεία μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, αναδεικνύοντας το θετικό πρόσωπο των υποδομών φιλοξενίας της χώρας μας.

uitgelicht-en

Ειδικότερα, το Costa Navarino στη Μεσσηνία συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, διεθνών προορισμών η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Jauntaroo ως δέλεαρ για να προσελκύσει αιτήσεις συμμετεχόντων στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε από τη Νέα Υόρκη για να προσφέρει «την καλύτερη δουλειά σε όλο τον κόσμο». Ο επιτυχών υποψήφιος για τη θέση του World Explorer Jauntaroo θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για ένα χρόνο και θα λάβει από την ιστοσελίδα μισθό 100.000 δολάρια προκειμένου να μοιραστεί τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και άλλων ψηφιακών μέσων. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους στην ιστοσελίδα ταχυδρομώντας και ένα βίντεο εξήντα δευτερολέπτων, εξηγώντας γιατί θα πρέπει να επιλεγούν. Αρχικά θα επιλεγούν πενήντα άτομα από το σύνολο των υποψηφίων, ενώ στην τελική διαδικασία θα μείνουν πέντε άτομα στα οποία θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συνεντεύξεις προκειμένου να επιλεγεί ο εργαζόμενος με «την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

forbes_traveler_headerΕιδική αναφορά για το πρόγραμμα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας με φωτογραφία από το Costa Νavarino έκανε το Forbes. Χθες, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Trivago στη Γαλλία ανακοίνωσε από το Παρίσι τις δέκα καλύτερες επιλογές της στον κόσμο ξενοδοχειακών μονάδων με εξαιρετική πισίνα. Μεταξύ αυτών συμπεριέλαβε και το ξενοδοχείο Cavo Tagoo στη Μύκονο. Τα άλλα ξενοδοχεία που συμπληρώνουν τη Λίστα βρίσκονται στη Καραϊβική, στις Μαλδίβες, στην Ινδονησία, στη Σιγκαπούρη, στην Ιταλία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ελβετία, στην Ταϊλάνδη και στις ΗΠΑ. Οι τιμές για κρατήσεις στις εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες για συγκεκριμένες ημερομηνίες στο υπόλοιπο του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο ξεκινούν από 44 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο και φθάνουν σε 2.549 ευρώ.

Παράλληλα, το Conde Nast Traveller στη Λίστα με τις πενήντα καλύτερες πισίνες στο κόσμο περιλαμβάνει και πέντε πισίνες από την Ελλάδα. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η πισίνα του ξενοδοχείου Grace Hotel στη Σαντορίνη. Η Σαντορίνη έχει παρουσία με άλλα δύο ξενοδοχεία της και συγκεκριμένα το Katikies και το Αlta Vista Suites. Η Λίστα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα συμπληρώνεται με την πισίνα του ξενοδοχείου Mykonos Grace στη Μύκονο και με τη φυσική λιμνοθάλασσα -που μοιάζει με πισίνα- στο χωριό Αστρίς της Θάσου.

Στο μεταξύ, τα ξενοδοχεία του Ομίλου Χανδρή στην Κέρκυρα Corfu και Dassia Chandris βραβεύθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με το Green Key. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος τα βραβεία απονεμήθηκαν για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Χρονιά – ρεκόρ

cavo_tagoo_1Εξάλλου, την εκτίμηση ότι φέτος θα είναι χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων εξέφρασε με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ζεστό χρήμα για το κράτος που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ». Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ελκυστικός για επενδύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για επενδύσεις άλλου τύπου με προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και ειδικών μορφών τουρισμού όπως τον οινοτουρισμό, το θρησκευτικό, πολιτιστικό ή γαστρονομικό τουρισμό». Η υπουργός επανέλαβε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η υπογραφή κοινής απόφασης για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού με το υπ. Υγείας. Επίσης, με απόφασή της κ. Κεφαλογιάννη τοποθετήθηκε ως νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο κ. Κωνσταντίνος Ζήκος -που παλαιότερα διετέλεσε πρόεδρος του ΕΟΤ- σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Οι αναθεωρημένες επί τα βελτίω εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού κάνουν λόγο για αφίξεις ρεκόρ ξένων τουριστών έως 17,5 εκατ. και τουριστικά έσοδα έως 11,5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ | Τoυ Στάθη Κουσούνη

By