Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ελληνική συνδρομή για Συρία ζητούν οι ΗΠΑ;

Την ελληνική συνδρομή στην επικείμενη όπως όλα δείχνουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία φέρονται να ζήτησαν οι ΗΠΑ. Διαψεύδει η κυβέρνηση.

syria chemical weaponsΗ Ουάσινγκτον σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζητά από την Αθήνα να παρέχει διευκολύνσεις για τη διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων. Ειδικότερα ζητά να χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές βάσεις της Σούδας και της Καλαμάτας. Κυβερνητικές πηγές και κύκλοι του υπουργείου Άμυνας διέψευδαν πάντως ότι ότι υπεβλήθη σχετικό αίτημα, λέγοντας: «Ουδέποτε έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την ελληνική κυβέρνηση»

Η κατάσταση στη Συρία εξετάστηκε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών.Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στη συνέχεια χαρακτήρισε  ως «απολύτως απαράδεκτη» και «προκλητική» κάθε ενέργεια παρεμπόδισης των ερευνών των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τις επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ερώτηση για τα τεκταινόμενα στη Συρία, κατέθεσε στο μεταξύ η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει η κ.Παπαρήγα, ζητώντας να κλείσει η Σούδα και να μη δοθούν στρατιωτικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By