Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο 7ο Ελληνοαλβανικό επιχειρηματικό φόρουμ θα παραστούν Προβόπουλος – Λεκκάκος

 Αύριο στα Τίρανα, με τη συμμετοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, κ. Ardian Fullani

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Το 7ο Ελληνοαλβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ πραγματοποιείται αύριο 13 Νοεμβρίου στα Τίρανα, με τη συμμετοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, κ. Ardian Fullani, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Προβόπουλου, εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών, καθώς επίσης και των Chief Economists των ελληνικών τραπεζών που έχουν παρουσία στην Αλβανία.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς θα εκπροσωπηθεί από ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και CEO της Τράπεζας, κ. Σταύρο Λεκκάκο, ο οποίος θα έχει και κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, κ. Α. Fullani.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο κ. Λεκκάκος θα συναντηθεί με στελέχη και επιχειρηματίες-πελάτες της Tirana Bank, η οποία είναι η θυγατρική τράπεζα του Ομίλου Πειραιώς στην Αλβανία. Ο κ. Λεκκάκος θα τονίσει ότι η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που επένδυσε στην Αλβανία, έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη γείτονα χώρα και έχει στηρίξει αποφασιστικά τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία. Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει μέσω της Tirana Bank και στο μέλλον.

Η Tirana Bank ιδρύθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στην Αλβανία το 1996 και αντιπροσωπεύει το 10% περίπου της τραπεζικής αγοράς. Διαθέτει ένα δίκτυο 56 καταστημάτων και απασχολεί 470 εργαζόμενους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By