Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ελληνοαμερικανικό λόμπι παρεμβαίνει για την Κύπρο

Ενημερώνει μέλη Κογκρέσου για την οικονομική κρίση στη Λευκωσία.

 

USCONGRESSΗ ομογενειακή οργάνωση Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων που συσπειρώνει μεγάλες οργανώσεις των ΗΠΑ που ασχολούνται με τα εθνικά θέματα στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει προσπάθεια ενημέρωσης αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης και μελών του Κογκρέσου, για να κατανοήσουν καλύτερα την οικονομική κρίση στην Κύπρο και να βοηθήσουν.

«Το γεγονός ότι η ομάδα μας εργάστηκε στενά για τόσα χρόνια με αυτούς τους αξιωματούχους, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα παρέμβουν και θα βοηθήσουν στην βελτίωση της κυπριακής κρίσης», αναφέρει, σύμφωνα με το Sigmalive, σε επιστολή του προέδρου της οργάνωσης, Αντι Μανάτου, που εστάλη σε όλους τους αξιωματούχους που προαναφέραμε, επισημαίνονται οι στενές και φιλικές σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ.

Προσθέτει και το γεγονός ότι «η Κύπρος ήταν παρούσα όταν οι ΗΠΑ απεγνωσμένα χρειάζονταν τη βοήθειά της», παραθέτοντας συγκεκριμένες περιστάσεις που το αποδεικνύουν.

«Πρέπει να είμαστε εκεί όταν η Κύπρος απεγνωσμένα μας χρειάζεται. Δεν μας κοστίζει τίποτε να πείσουμε το ΔΝΤ να ελαφρύνει τους πρωτοφανείς δρακόντειους όρους του, ζητώντας από την Κύπρο, ένα από τα περιφερειακά χρηματοπιστωτικά κέντρα, να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και την οικονομία της Κύπρου, ζητώντας μεγάλο κούρεμα όλων των καταθετών».

Η επιστολή τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι θα αποσταθεροποιήσουν για χάρη ποσού που είναι μόνο για χαρτζιλίκι την Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ανακεφαλοποίηση «μιάμιση τράπεζας μεσαίου μεγέθους, κάτι που για την ομοσπονδιακή υπηρεσία που ασφαλίζει τις καταθέσεις αποτελεί υπόθεση ρουτίνας «το ΔΝΤ κι η ΕΕ κατόρθωσαν να μετατρέψουν σε παγκόσμια γεωπολιτική χρηματοπιστωτική καταστροφή», κατέληξε η ανακοίνωση.

 

By