Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες υπέρ της λύσης στο Κυπριακό

Εξέφρασαν την πεποίθηση πως η λύση του Κυπριακού θα είναι προς όφελος όλων των τομέων της Οικονομίας

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την πεποίθηση πως η λύση του Κυπριακού θα είναι προς όφελος όλων των τομέων της Οικονομίας και θα επιφέρει οφέλη για τους Κύπριους και στις δυο πλευρές του νησιού, εξέφρασαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες, στο τέλος διήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες με τη στήριξη των υπουργείων Εξωτερικών της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Νορβηγίας. Στο συνέδριο πήραν μέρος και οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Λευκωσία αναφέρεται ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες χαιρετίζουν την κοινή διακήρυξη των δυο ηγετών των δύο κοινοτήτων της 11ης Φεβρουαρίου και την κοινή δήλωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου της 5ης Μαρτίου.

Προστίθεται ότι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους «να στηρίξουν τους ηγέτες και τα επιμελητήρια στις προσπάθειές τους».

Στην κοινή δήλωση των επιχειρηματιών των δύο πλευρών αναφέρεται πως οι εταιρείες τους αποτελούν μερικούς από τους μεγαλύτερους εργοδότες και στις δύο πλευρές του νησιού σε όλους τους σημαντικούς τομείς.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις προσπάθειες των διαπραγματευτών και να ενεργήσουμε συμπληρωματικά στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται ήδη από τα επιμελητήρια. Προκειμένου να βοηθηθούμε στο να κάνουμε σχέδια για μια ενωμένη Κύπρο, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε έναν αριθμό ομάδων που εστιάζουν σε τομείς, υπό τη συνολική καθοδήγηση των επιμελητηρίων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνουν, επίσης, ότι ως ηγέτες της επιχειρηματικής δραστηριότητας, γνωρίζουν πως «όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία, πρέπει να αδραχτεί και με τα δύο χέρια, να καλλιεργηθεί προσεκτικά και να προγραμματιστεί λεπτομερώς».

πηγή: ΑΜΠΕ

By