Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Ελπίζω να κρατήσει καλά η νέα ελληνική κυβέρνηση»

Την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα «θα κρατήσει καλά» εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

lagardeΣε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η κ.Λαγκάρντ αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό στην Ελλάδα, αλλά και στην κόντρα ΔΝΤ- Κομισιόν με αφορμή τις δηλώσεις περί σφαλμάτων στο χειρισμό της ελληνικής κρίσης, δηλώνοντας ότι «κάποτε στο μέλλον» θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία επικρίνεται σήμερα.

Η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε επίσης ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, «δεν θα επαρκέσει» για να ξεπεράσει η χώρα τις δυσκολίες.

“Εκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι «μεμπτές» και «γενεσιουργές αδικίας» οι τεχνικές της φοροαποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

Τέλος η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι «δεν έχει φιλοδοξία», να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή στην πατρίδα της Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By