Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΛΠΕ: Σε έκτακτη ΓΣ η οριστική έγκριση για εξαγορά ΔΕΣΦΑ

στις 2 Σεπτεμβρίου

desfa1Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. η προτεινόμενη συναλλαγή για την εξαγορά από τη SOCAR του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ A.E. συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει τη δεσμευτική προσφορά που υποβλήθηκε από την εταιρεία SOCAR ύψους 400εκ. ευρώ για την εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (35% ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – 31% ΤΑΙΠΕΔ), η οποία έχει ήδη γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την παραπάνω προτεινόμενη συναλλαγή και εισηγήθηκε την οριστική έγκρισή της από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία και συνεκλήθη προς το σκοπό αυτό για την 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Η ανακοίνωση καταλήγει, σημειώνοντας ότι η προτεινόμενη συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις αρμόδιες εθνικές και Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της:

«Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό 1203 που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του της 2.8.2013, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι  της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση  που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, την 2α Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π. μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί των ακολούθων θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης:

1.    Έγκριση της μεταβίβασης  του ποσοστού συμμετοχής της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» στο «ΔΕΣΦΑ Α.Ε.».

2.    Έγκριση ανασύνθεσης Επιτροπής Ελέγχου ν. 3693/2008».

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By