Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΕΛΣΤΑΤ: Ψευδή τα περί μεγαλύτερου πλεονάσματος της Eurostat

Tην ευθύνη για τις προβλέψεις έχει το Υπουργείο Οικονομικών

ELSTATΗ διαβίβαση στη Eurostat στοιχείων, δεν σημαίνει κάποια αξιολόγηση ποιότητας ή επικύρωση αυτών των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, τονίζει η Στατιστική Αρχή διαψεύδοντας δημοσιεύματα ότι η Eurostat έχει πιστοποιήσει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «η ΕΛΣΤΑΤ σε εφαρμογή του Κανονισμού ΕΚ 479/2009, με την κοινοποίηση των στοιχείων της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) Οκτωβρίου 2013 προς τη Eurostat, διαβίβασε τα πραγματικά στοιχεία ελλείμματος και χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία κατάρτισε η ΕΛΣΤΑΤ για τα έτη 2009-2012 καθώς και τις προβλέψεις ελλείμματος και χρέους για το έτος 2013, που υπολογίστηκαν και εστάλησαν στην ΕΛΣΤΑΤ από το Υπουργείο Οικονομικών».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση,«η διαβίβαση των στοιχείων χρέους και ελλείμματος του έτους 2013 δεν σημαίνει κάποια αξιολόγηση ποιότητας και πιστοποίηση ή επικύρωση αυτών των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι προβλέψεις που έχουν υπολογιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών, για τις οποίες το Υπουργείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο».

ΠΗΓΗ: AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By