Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ – Κικίλιας: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου

Στόχοι της επίθεσης οι Μαρινάκης, Φέσσας και Τσελέντη.

elliniki astunomia

Τους στόχους των επιθέσεων των επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων αποκάλυψαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Δημητρη Τσακνάκη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού στο σχέδιο των τρομοκρατών πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο προέδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγος του Μαρία Τσελέντη.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε πλήρη ενημέρωση ο πρωθυπουργός.

«Είχα επισημάνει ότι απαιτείται επαγρύπνηση και σοβαρότητα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  Συνελήφθη 30χρονος που έμπαινε σε γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν και αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη«, δήλωσε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα είπε ότι προσήχθη άτομο την ώρα που έμπαινε σε γκαράζ στο μισθωτήριο συμβόλαιο του οποίου ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.

«Σε ιδιόχειρες σημειώσεις του υπήρχαν αναφορές και πληροφορίες, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Θεόδωρο Φέσσα, τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη και τηλέφωνα της Ένωσης Εφοπλιστών» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπήρχε επίσης αναφορά σε γραφεία της ΝΔ, της General Electric, της Capital, της Ιnfoquest και δύο ημερομηνίες: Την 3η Οκτωβρίου ως πρόβα τζενεράλε και την 4η Οκτωβρίου για το χτύπημα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης συμπλήρωσε ότι ο 30χρονος δεν συνεργάζεται με τις αρχές και ότι αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

By