Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εμετό στο δικαστήριο έκανε ο Πιστόριους

Ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους έκανε εμετό ακούγοντας την κατάθεση του παθολόγου με στοιχεία από τη νεκροψία του μοντέλου και συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ

pistorius-kathgories-gia-purovolismous-570

Η αδιαθεσία του κ. Πιστόριους προκλήθηκε ενώ ο τελευταίος καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Τη στιγμή εκείνη, ο παθολόγος του Πανεπιστημίου της Πρετόρια Γκέρτ Σάιμαν μιλούσε για τα πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο σώμα της Στίνκαμπ, για τα οποία ο αθλητής έχει ομολογήσει την ευθύνη του, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι την θεώρησε από λάθος διαρρήκτη – εισβολέα στην οικία του.

Ο παθολόγος ζήτησε, επίσης, από το δικαστήριο να διακόψει τη ζωντανή αναμετάδοση της ακροαματικής διαδικασίας σε «ένδειξη σεβασμό στη εκλιπούσα». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του γιατρού. Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει δηλώσει αθώος για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης. Οι ώμοι του Νοτιοαφρικανού αθλητή έτρεμαν φανερά, ενώ η έδρα κάλεσε το δικηγόρο του να τον βοηθήσει. Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα πολλές φορές.

By