Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εμπλοκή με την υποψηφιότητα του Δ. Παπαγγελόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ

 Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 

ap.kaklamanisAΕμπλοκή με την υποψηφιότητα του εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ σημειώθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, μετά τις έντονες αντιδράσεις του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, αλλά και το «παρών» των άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Απ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι έχει ενστάσεις λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην υπόθεση των υποκλοπών ο Δ. Παπαγγελόπουλος, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ένα πρόσωπο που συσκότισε και διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στην μεγάλη αυτή υπόθεση των υποκλοπών να προτείνεται για πρόεδρος του ΕΣΡ».

Υπέρ της υποψηφιότητας του Δ. Παπαγγελόπουλου τάχθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ψήφισαν λευκό. Λόγω όμως της έντονης αντίδρασης του πρώην Προέδρου της Βουλής που έδωσε αρνητική ψήφο, αλλά και το «παρών» των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα, Ι. Δριβελέγκα και Δ. Κρεμαστινού, δεν επιτεύχθηκε η πλειοψηφία των 4/ 5 που απαιτείται. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Διάσκεψη των Προέδρων ανέβαλε την απόφασή της, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By