Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εμπλοκή με τις απολύσεις της ΕΡΤ;

Διευκρινίσεις για το πόσοι και πώς θα προσληφθούν στο νέο φορέα ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Samaras-TroikaΚαι εκεί που η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι είχε εξασφαλίσει το στόχο των 2.000 απολύσεων, εντός Ιουνίου, και προσπαθούσε να πετύχει παράταση για την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η στελέχωση της νέας ΕΡΤ προκάλεσε, μικρή, εμπλοκή στις συζητήσεις.

Και τούτο διότι, κατά πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων του νέου φορέα, τον τρόπο πρόσληψης και τη σχέση εργασίας προκειμένου να εκτιμήσουν το πραγματικό ισοζύγιο απολύσεις – προσλήψεις από την κυβερνητική πρωτοβουλία να πέσει μαύρο στην ΕΡΤ.

Και ενώ η κυβέρνηση επιχειρηματολόγησε ότι όσοι προσληφθούν, περίπου οι μισοί από τους 2.700 μονίμους που απολύονται, θα πρέπει να υπαχθούν στη ρύθμιση της μίας απόλυσης προς μία πρόσληψη που συμφωνήθηκε το Μάιο, αίφνης ανέκυψε το ζήτημα των δημοσιογράφων οι προσλήψεις των οποίων δεν μπορούν να υπαχθούν στο ΑΣΕΠ, από το οποίο θα αντληθούν οι προς πρόσληψη νέοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά φαίνεται να διαβεβαιώνει ότι οι δημοσιογράφοι που θα προσληφθούν θα είναι κατά πολύ λιγότεροι από τους 700 μόνιμους που είχε στα μισθολόγιά της σήμερα η ΕΡΤ ενώ δεν αποκλείεται οι συμβάσεις αρκετών εξ αυτών να μην είναι αορίστου χρόνου αλλά έργου ή ορισμένου χρόνου, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των προσλήψεων. Όσο για τις τεχνικές και διοικητικές ειδικότητες, η πρόσληψη θα γίνει αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση, όχι πάντως σε μεγάλο ποσοστό, για το νυν προσωπικό της επιχείρησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By