Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εμπλοκή Μπαλτάκου στην υπόθεση Hellas Power-Energa καταγγέλλει ο Θ. Πετράκος

O Θ. Πετράκος καταγγέλλει πιέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης υπέρ των ιδιοκτητών των δύο εταιριών ενέργειας

baltakos660_1

Στο «σκάνδαλο» Energa- Hellas Power εμπλέκει τον Τάκη Μπαλτάκο ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Θανάση Πετράκο να καταγγέλλει πιέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης υπέρ των ιδιοκτητών των δύο εταιριών ενέργειας που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος επιστολή δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ που αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης για να δεχθεί εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

«Πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών, κ. Μπαλτάκο να γίνει συνάντηση και να πιεστεί για εξωδικαστικό συμβιβασμό επί τη διαιτησία της ΡΑΕ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή. Η ΡΑΕ γνώριζε γι αυτή την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού;».

Ο παριστάμενος πρόεδρος της ΡΑΕ Νικόλαος Βασιλάκος απάντησε πως δεν γνωρίζει για την επιστολή του δικηγόρου μιας και της έχει κοινοποιηθεί. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος, ούτε μας αφορά», είπε.

Σε ότι αφορά την υπόθεση καθ” αυτή ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως η Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επιβάλλοντας πρόστιμα εκατ. ευρώ, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια. «Τελικά δικαιωθήκαμε το 2014», σημείωσε.

By