Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εμπρησμός Marfin: Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον άδικο χαμό των τριών υπαλλήλων

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα οδηγηθούν σήμερα δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της τράπεζας το Μάιο του 2010

marfinfotia

Σήμερα ξεκινά, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τον εμπρησμό της Τράπεζας Marfin, που κόστισε την ζωή σε τρεις υπαλλήλους, τον Μάιο του 2010.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ένας κατηγορούμενος θεωρείται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, της επίθεσης με μολότoφ κατά του υποκαταστήματος στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενος του κατηγορείται για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Iανός», στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρείς άγνωστοι δράστες.

Όπως αναφέρει το δικαστικό συμβούλιο που μελέτησε την δικογραφία και εξέδωσε το βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενοι κινήθηκαν αρχικά με μία ομάδα, τα μέλη της οποίας έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Εν συνεχεία η ομάδα διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο και η άλλη στην τράπεζα.

Για τον εμπρησμό της Marfin, ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για έκρηξη από την οποία επήλθε θάνατος. Στην περίπτωση του «Ιανός», οι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους . Και οι δύο βαρύνονται επιπλέον με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεων από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Και οι δύο είναι ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ αρνούνται τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος για την φονική φωτιά στην τράπεζα έχει προσκομίσει στοιχεία, φωτογραφίες καμερών ασφαλείας και άλλα, που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν ότι την επίμαχη ώρα εκείνος ήταν σε άλλο σημείο του κέντρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By