Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εμπόλεμη κατάσταση στη ΔΗΜΑΡ

«Θα είναι κρίμα ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς να πεθάνει στα χέρια του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει κάνει τον τελευταίο καιρό λάθος πολιτικές επιλογές»

psarianos

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα διαμορφώνεται στη ΔΗΜΑΡ μετά το οδυνηρό για το κόμμα εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Μιλώντας στο Βήμα fm ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός εξαπέλυσε βέλη κατά του Φώτη Κουβέλη: «Θα είναι κρίμα ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς να πεθάνει στα χέρια του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει κάνει τον τελευταίο καιρό λάθος πολιτικές επιλογές»σημείωσε  χαρακτηριστικά . Όπως είπε ο κ Κουβέλης αντιμετωπίζειτη  ΔΗΜΑΡ ως κόμμα «απολύτως προσωποπαγές» αποσαφηνίζοντας πως δεν έχει κανένα προσωπικό ζήτημα μαζί του, ωστόσο   έχει «σοβαρό πολιτικό ζήτημα

Πρόσθεσε  πως μέσα στο κόμμα έχουν ήδη αρχίσει «εσωτερικές διαπραγματεύσεις» για τη δημιουργία νέων συσχετισμών γύρω από τον πρόεδρο, ενώ επιτέθηκε και σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετά το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίζονται αποστασιοποιημένοι ενώ πριν « είδαν φως και μπήκαν.» Επίσης τόνισε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στις κομματικές διαδικασίες διερωτώμενος « Τα όργανα αποφασίζουν για παραιτήσεις άλλων;» καθιστώντας σαφές ωστόσο πως δεν προτίθεται  να αποχωρήσει από την ΔΗΜΑΡ.

Κάθε πολιτικό πρόσωπο μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του, απάντησε από την ίδια ραδιοφωνική συχνότητα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας.  «Η ανασυγκρότηση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν πρόκειται να γίνει ούτε με κραυγές ούτε με ύβρεις, αλλά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης απάντησε στις προσωπικές αιχμές που άφησε σε βάρος του ο Γρηγόρης Ψαριανός περί των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ  :«Δεν υπήρχε κανένα φως, γιατί είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες. Κάνουμε αγώνα για να ξαναβάλουμε φως».

Σημείωσε πως είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό θέμα στη ΔΗΜΑΡ, το οποίο «το δημιουργούν δηλώσεις που κινούνται έξω από τη λογική του χώρου μας», ο οποίος μπορεί να υπέστη ένα πλήγμα, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεί πάλι στα πόδια του.

Δεν εξύβρισα κανέναν, ανταπάντησε ο Γρηγόρης Ψαριανός παρεμβαίνοντας εκ νέου στον Βήμα 99,5. «Κατακεραύνωσα και θα το ξανακάνω τις απαράδεκτες πολιτικές που οδήγησαν τη βάρκα μας σε ναυάγιο».Είπε ακόμη πως «αγαπά» και «νοιάζεται» τον Φώτη Κουβέλη, το Χρήστο Μαχαίρα, αλλά και το κόμμα «που έφτιαξα μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους».

Τέλος, στην εσωκομματική συζήτηση παρενέβη με άρθρο του στην εφημερίδα Νέα ο  πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την οριστική διάλυση της ΔΗΜΑΡ.

 

By