Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΜΠ: Να πληρωθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι για τις ημέρες της απεργίας

Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου ζητά από το υπουργείο να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των απεργών διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος

aei800_111213ii

Aπίθανη πρόταση προς τον υπουργό Παιδείας υπέβαλε η Σύγκλητο του Πολυτεχνείου της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Σύγκλητος ζητά από το υπουργείο να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, οι οποίοι είχαν επί μήνες απεργήσει, επειδή στη συνέχεια προσέφεραν… υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το υπουργείο Παιδείας απέκλεισε το αίτημα της Συγκλήτου του ΕΜΠ, αναφέροντας ότι «εκτός από το νόμο υπερβαίνει και τη λογική».

Το αίτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπέβαλε επισήμως η Σύγκλητος με επιστολή της προς τον Κων. Αρβανιτόπουλο στις 7 Μαρτίου, ζητώντας του να συναντηθεί με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο για να συζητήσουν το πώς θα καλύψουν τις περικοπές.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, τονίζεται στο δημοσίευμα, έχουν ξεκινήσει οι περικοπές μισθών όσων υπαλλήλων του ΕΜΠ απέργησαν από τη μισθοδοσία Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα τομείς προβληματικής λειτουργίας του ιδρύματος και σημειώνει ότι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της λειτουργίας του ΕΜΠ συνέβαλε η υπερεργασία των διοικητικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

By