Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπου και να πάει κανείς βλέπει μια ομάδα στελεχών από το περιβάλλον του προέδρου της Κουμουνδούρου να περιμένουν καρτερικά για κάποια συνάντηση

lafazanis_tsipras600

Οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου ήταν γεμάτες με πληροφορίες για τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με το λεγόμενο σύστημα: επιχειρηματίες, διεθνείς επενδυτές, ξένα πανεπιστήμια, ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι οικονομικοί οργανισμοί. Όπου και να πάει κανείς βλέπει μια ομάδα στελεχών από το περιβάλλον του προέδρου της Κουμουνδούρου να περιμένουν καρτερικά για κάποια συνάντηση. Με αυτά κι αυτά ο Αλέξης κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο, αλλά θολώνει το μυαλό του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου». Ο τίτλος ανήκει σε ρεπορτάζ μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (16/11) του κατεστημένου.

Η εφημερίδα που, όπως επανειλημμένα έχει γράψει στο παρελθόν, ενδιαφέρεται ζωηρότατα για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το «Κέντρο», μας πληροφορεί ότι υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη του Κόμματος θα μεταβούν στην Αγγλία για να έχουν απευθείας συναντήσεις με στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων hedge funds, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών, στο City του Λονδίνου.

Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές, που αναγράφονται και σε άλλες Κυριακάτικες στήλες και θεωρούνται συνέχεια άλλων δημοσιευμάτων για ανάλογες επαφές πάλι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες και επενδυτές στο εσωτερικό της χώρας, έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας.

Αν, όμως, έχουν κάποια βάση, πράγμα που θα διαπιστωθεί, ούτως ή άλλως, τις επόμενες μέρες, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα. Ίδωμεν…».

Λέτε ο Αλέξης να κερδίσει την κυβέρνηση και να χάσει το κόμμα του; Ή οι επαναστάτες θα γίνουν αρνάκια για να χαρούν τις χαρές της εξουσίας;

Γιάννης Αντύπας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By