Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενας Ελβετός στο… Κολωνάκι

Γιατί οι κατασκευές του Mark Raymond έχουν τρελάνει συλλέκτες και interior designners

gravure

 

Ο Marc Raymond είναι Ελβετός και πολύ ταλαντούχος. Εχει όμως μια και μοναδική μανία: να κόβει, να πριονίζει, να συνθέτει…. να εργάζεται γενικώς ασταμάτητα με τα χέρια του θεωρώντας τον εαυτό του «κατασκευαστή».

Οι δε interior designers έχουν μια… μανία με τα έργα-κατασκευές του… Οπως και πολλοί συλλέκτες από την Αθήνα οι οποίοι σκοπεύουν να δουν από κοντά τις δημιουργίες του για να αποκτήσουν ένα από τα έργα του.

Constructions…!
construction

Γεωμετρικές κατασκευές με έντονα χρώματα, ντεκουπάζ σε χαρτί και γλυπτά, πρωταγωνιστούν στη νέα του έκθεση με τίτλο «Constructions» που θα εγκαινιαστεί στις 3 Απριλίου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, στο Κολωνάκι.

Οι καλά μυημένοι, μόλις αντικρίσουν τα έργα του Raymond θα σκεφτούν για λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα θα πουν πως είναι μια αναφορά σε ρεύματα όπως το Bauhaus ή τον Κονστρουκτιβισμό.

Ο ίδιος, περιγράφει τα έργα του σαν assemblages (συνδεσμολογίες) καμωμένες από απλά υλικά, ως «κατασκευές επιπέδων».
Σαφώς και τον εξιτάρει η εποχή που το εργοστάσιο και ο εργάτης που βρίσκονταν στο επίκεντρο καλλιτεχνικών ρευμάτων όπως το Bauhaus, αφήνουν εδώ τη θέση τους στον χειροτέχνη, που εργάζεται στη μοναξιά τού εργαστηρίου του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης CONSTRUCTIONS θα γίνουν στις 3 Απριλίου.
Διάρκεια έως τις 3 Μαϊου 2014. 

Το Tip της έκθεσης:

Αν δεν θέλετε να χαρακτηριστείτε ανίδεοι ή… παντελώς άσχετοι, MHN ντυθείτε αμπιγιέ.

 Καλή διασκέδαση…

Ο under-cover ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

By