Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ενδοκυβερνητικός πόλεμος για τα υποβρύχια

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στην δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής του Ευ. Βενιζέλου προς τον Δ. Αβραμόπουλο

benizelosabramopoulosΦουντώνει ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος που «σάλπισε» η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για τα υποβρύχια που σαπίζουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τον Ευ. Βενιζέλο να «καρφώνει» στα ίσια τον Δ. Αβραμόπουλο για την επιθετικότητα που έβγαλε προς το πρόσωπό του και τις σαφείς αποστάσεις που κράτησε από τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

Το ΠΑΣΟΚ δίνοντας συνέχεια στη σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου – Αβραμόπουλου στη Βουλή, έδωσε στην δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής του Ευ. Βενιζέλου προς τον Δ. Αβραμόπουλο με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2013, δηλαδή μια ημέρα πριν συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για όλο το ιστορικό των ναυπηγείων που περιλαμβάνει ένα διάγραμμα εξέλιξης της κατάστασης, την εξέλιξη της υπόθεσης από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα, καθώς και σχόλιο του γραφείου τύπου ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2013.

Στην επιστολή του Ευ. Βενιζέλου προς τον Δ. Αβραμόπουλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που διατέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως τις 17 Ιουνίου 2011, αναφέρει ότι «οι απόψεις που παρουσιάζει ο κ. Τσιπρας στο κείμενο της ερώτησης και σε συναφείς ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερασπίζονται τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών!».

Θυμίζει ότι την περίοδο 2009-2011 καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια να διαφυλαχθεί τόσο η ναυπηγική υποδομή της χώρας όσο και η περιουσία του ελληνικού δημοσίου και πιο συγκεκριμένα του Π.Ν. που έχει καταβάλλει τεράστια ποσά χωρίς να έχει παραλάβει τίποτα και τονίζει ότι η κατάσταση πρέπει να απεμπλακεί το ταχύτερο δυνατό.

«Προκειμένου να αναδειχθούν οι προσπάθειες αυτές και προκειμένου να αντιστραφεί η χυδαία, συκοφαντική αλλά και ύποπτη, ως προς τις απόψεις που φαίνεται να υποστηρίζει, ερώτηση του κ. Τσίπρα εσωκλείω σημείωμα για την κατάσταση, όπως παραλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2009, όπως ήταν τον Ιούνιο του 2011 και όπως είναι σήμερα», προσθέτει ο Ευ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2009, Ευ. Μεϊμαράκη.

ΠΑΣΟΚ: Bαθιά ενόχληση από τη στάση Αβραμόπουλου

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ η απάντηση του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου στην επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι βολές που δέχθηκε χθες αιφνιδίως κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλής ο κ. Βενιζέλος εκατέρωθεν, προκαλούν προβληματισμό σχετικά με τη συνοχή της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και ερωτηματικά αναφορικά με τη στάση του κορυφαίου υπουργού.

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα επιστολή του κ. Βενιζέλου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2013 καθώς και πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία, τα οποία είχε αποστείλει προ τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να τον ενημερώσει ενόψει της συζήτησης της ερώτησης του κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση, που ωστόσο δεν έτυχαν θερμής υποδοχής από τον υπουργό Άμυνας, όπως φάνηκε από τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, αναζωπυρώνοντας μια ενδοκυβερνητική εστία έντασης, που μετρά ήδη ένα επεισόδιο με αφορμή τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Η αναφορά του κ. Αβραμόπουλου ότι η υπόθεση των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «μας κληροδοτήθηκε από το παρελθόν και είναι εύλογο να συνεχίζει να προκαλεί αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις», αλλά «όμως οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνέχεια», πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στο Πεντάγωνο και τη Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας και στην κυβέρνηση Παπαδήμου και η ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου παρέμεινε σε «γαλάζια» χέρια τα τελευταία χρόνια (Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Αβραμόπουλος). Παρά το γεγονός ότι υπήρξε λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας, η εκκρεμότητα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα, ταράσσοντας τη γαλήνη της κυβέρνησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By