Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις στο Ισραήλ

Ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ.

Greek prime minister Antonis Samaras participated in commemoration 70th anniversary of Auschwitz deportation. / Ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση μνήμης για την 70η Επέτειο εκτοπισμού των Ελληνων Εβραίων.

Με ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις στην ατζέντα του αναχωρεί σήμερα για το Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι Ισραηλινοί έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσιες περιοχές, στον Θερμαϊκό Κόλπο και στον Κόλπο του Ορφανού, καθώς και για την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ.Σαμαρά στο Ισραήλ προκάλεσε κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός της χώρας μας θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα. Ο πρωθυπουργός, με την ενέργειά του αυτή, υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο», επισήμανε σε σχετική ανακοίνωση το τμήμα Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Ραμάλα στις 9/10, όπου  θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αμπάς και τον πρωθυπουργό και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, απάντησε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών

(Visited 1 times, 1 visits today)
By