Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενεργοποίηση των ρητρών του «μνημονίου» και νέα μέτρα προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζητά «δημοκρατική ανατροπή» της τρικομματικής κυβέρνησης

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Για προσπάθεια κατασκευής τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ζητούμενο είναι η ακύρωση του μνημονίου.

Παράλληλα εκτιμά ότι άμεσα θα ενεργοποιηθούν οι αυτόματες ρήτρες του μνημονίου λόγο απόκλισης από τους στόχους που θα επιφέρουν νέα μέτρα.

Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται:

«Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας, η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα δεν κρύβονται. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι οποιοδήποτε βήμα εξόδου από την κρίση, περνά μέσα από την ακύρωση του μνημονίου.

Η δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πολιτικής αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και αποδιοργανώνει την  προπαγανδιστική εκστρατεία του μνημονιακού μπλοκ, ότι δήθεν η χώρα βλέπει φως στο τούνελ. Οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αποστερούν το δημόσιο από ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία και λειτουργούν μόνον προς όφελος των υποψήφιων αγοραστών.

Τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης έχουν αφεθεί στη τύχη τους, ενώ η ανεργία ανατροφοδοτείται από τις απολύσεις στο  δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και το κλείσιμο επιχειρήσεων. Καθώς η αυτόματη ενεργοποίηση των ρητρών για νέα μέτρα θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη μέσα στους επόμενους μήνες και οι αντοχές του λαού μας έχουν εξαντληθεί, η δημοκρατική ανατροπή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης είναι μονόδρομος για την σωτηρία του τόπου»

By