Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Καλά νέα για τον τουρισμό το 2013 προβλέπεται να έχουμε από πλευρά και Αμερικής και Ρωσίας.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που αναφέρουν μια άνοδο στον τουρισμό το 2013. Από τη μία η αναφορά της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη μιλώντας από το βήμα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο Και η Γενική Γραμματεία Τύπου και από την άλλη το μήνυμα του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Πάνου Λειβαδιά για την προτίμηση των Αμερικάνων στην Ελλάδα.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εξέρχεται από τη κρίση  εξέπεμψε τόσο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη όσο και φορείς του κλάδου του τουρισμού, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

Όπως είπε η κ, Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα στήριξε, με την παρουσία της, όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν τον Τουρισμό και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα έτη σε ρωσικό έδαφος, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Ρωσικού επιμελητηρίου, και μέλος του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, όσο και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι το 2013 ο αριθμός των Ρώσων που θα αφιχθούν στην Ελλάδα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Από την άλλη οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τις «σημαντικές αλλαγές» που συντελούνται στη χώρα μας. Σύμφωνα με δικά τους στατιστικά στοιχεία, διαγράφονται ενθαρρυντικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2013.

Αυτό είναι το μήνυμα του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Πάνου Λειβαδά, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ετήσια έκθεση για την κρουαζιέρα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Λειβαδάς είχε σειρά σημαντικών συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και ειδικότερα εταιρειών που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον χώρο της κρουαζιέρας.

«Υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία και δια στόματος υψηλόβαθμων στελεχών τους ειπώθηκε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λειβαδάς, επισημαίνοντας ότι «ήδη, έχουν καταγραφεί πολύ θετικά αποτελέσματα. Θεωρούμε όντως σημαντικό το γεγονός ότι τα τελευταία δύο με δυόμισι χρόνια σταμάτησαν όλοι αυτοί οι περιορισμοί που υπήρχαν στο παρελθόν και για δεκαετίες».

Οι συνομιλητές του άκουσαν με «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και ειδικότερα για την επιτάχυνση των επενδύσεων. «Όπως μας έχουν αναφέρει, με όλες αυτές τις νέες συνθήκες, η Ελλάδα θα πάρει τη θέση που της αρμόζει στον συγκεκριμένο κλάδο», υπογράμμισε.

 

 

By