Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εννέα χρόνια από την τραγωδία του «Ήλιος»

Οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν τη μνήμη τους με μνημόσυνο

helios 1

Οι συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος» τίμησαν σήμερα τη μνήμη τους με μνημόσυνο στην Κύπρο, αλλά και στο σημείο της συντριβής στο Γραμματικό.

Συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας Ελευθερώτριας στην κοινότητα Μοσφιλωτής, κοντά στη Λευκωσία, όπου τελέστηκε μνημόσυνο χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριμιθούντας, Βαρνάβα.

Κάποιοι συγγενείς μετέβησαν στο Γραμματικό, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ανεγέρθη κοντά στο χώρο της συντριβής του αεροπλάνου. Εκεί προέστη ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Κύριλλος και παρέστη ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων, Νικόλας Γιασουμής, δήλωσε ότι οι συγγενείς δεν έχουν τίποτα πια να διεκδικήσουν, σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα εξαγοράστηκε, ενώ στην Κύπρο μερίμνησε να ηττηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ. Γιασουμής τόνισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων έχουν δεθεί μεταξύ τους και είναι παρηγοριά γι” αυτούς να συναντώνται και να μοιράζονται τον πόνο τους.

By