Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Ενοχος κρίθηκε ο 23χρονος χρυσαυγίτης που μαχαίρωσε τον μαθητή

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για μετατροπή του κατηγορητηρίου 

dikastirio

 

Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου φερόμενου ως χρυσαυγίτη για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για μετατροπή του κατηγορητηρίου σε ευνοϊκότερη κατηγορία και το δικαστήριο επέμεινε να δικάσει βάσει του κατηγορητηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα. Νωρίτερα η εισαγγελέας  είχε χαρακτηρίσει ως «προδήλως αναληθή» τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα. «Έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχή» σημείωσε η εισαγγελέας επικαλούμενη την αρχική δήλωση του κατηγορουμένου ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του. Παράλληλα κατά την εισαγγελέα ο Αποστολόπουλος  «δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα».

«Είναι άξιο απορίας γιατί ο Φ.Δ.(σ.σ το θύμα) δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του», πρόσθεσε. Ως προς την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «αν ήθελε να σκοτώσει τον ανήλικο μαθητή θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεση του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα». Σχετικά με το βαρύ χτύπημα στο λαιμό, είπε οτι ήταν επικίνδυνο μεν αλλά απείχε από την καρωτίδα. «Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο. Δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος. Στόχος ήταν το πρόσωπο.»  Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του έπεσε σε σωρεία αντιφάσεων, αρνούμενος  οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής.

By