Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία γιου ενεχειροδανειστή ζητά η Εισαγγελέας

Από τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

xeiropedes

Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 30χρονου γιου ενεχειροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013 ζήτησε από τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε «δόλωμα» την 25χρονη κατηγορουμένη, που έκλεισε ραντεβού με το θύμα στο σπίτι του, αφού τόσο εκείνη όσο και οι συγκατηγορούμενοι της που είχαν προαποφασίσει τη δολοφονία, γνώριζαν την αδυναμία του θύματος στις εύσωμες γυναίκες.

Όπως σημείωσε στην αγόρευσή της, «το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο και για τον λόγο αυτό δεν είχαν φροντίσει οι δράστες να καλύψουν τα πρόσωπά τους».

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, ο άνθρωπος «κλειδί» ήταν ο τρίτος κατηγορούμενος, που συνεργαζόταν επαγγελματικά με τον πατέρα του θύματος, καθώς ήταν παλαιοπώλης και γνώριζε την καλή οικονομική κατάσταση του θύματος και τις προτιμήσεις του στις εύσωμες γυναίκες.

«Το θύμα δεν είχε παρέες ούτε ερωτικές σχέσεις με το άλλο φύλο. Ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Είχε ομολογήσει όμως την αδυναμία του στις εύσωμες γυναίκες και αυτό το γνώριζε ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος το είπε στους υπόλοιπους και όλοι μαζί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την 25χρονη, η εμφάνιση της οποίας ταιριάζει με τις προτιμήσεις του θύματος», ανέφερε η εισαγγελέας.

Στην απολογία της η 25χρονη ομολόγησε ότι τότε «απασχολούσε» το θύμα προκειμένου οι συγκατηγορούμενοί της να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά. Όπως είπε, η ιδέα ήταν του φίλου τους και συγκατηγορούμενού της.

«Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη. Ήταν τεράστιο λάθος. Αναμίχθηκα με λάθος ανθρώπους. Ήταν ιδέα του Γ.Μ. να γνωρίσω τον 30χρονο. Δεν το είχα ξανακάνει. Φοβόμουν. Θα έμπαινα μέσα στο σπίτι και θα έκανα σεξ μαζί του. Θα άνοιγα την πόρτα και θα έμπαιναν οι άλλοι τρεις για να πάρουν τα χρήματα. Ο ρόλος μου ήταν να τον απασχολώ. Χρειαζόμουν τα χρήματα. Ήμουν άνεργη», υποστήριξε στην απολογία της.

Από την μεριά του, ο συγκατηγορούμενός της Γ.Μ. παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, ανέλαβε την ευθύνη για τη ληστεία και υποστήριξε ότι χρειαζόταν 500 ευρώ για να της τα δώσει, γιατί ζούσε μόνη της.

«Ζητώ συγνώμη από όλους. Ό,τι έγινε ήταν δικό μου λάθος. Εγώ τα οργάνωσα. Εγώ τους έμπλεξα όλους. Ήμουν μικρός και χρειαζόμουν τα χρήματα για να βοηθήσω την Α.Σ.».

Και οι τέσσερις ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 30χρονο, ενώ ο τέταρτος στην απολογία του υποστήριξε ότι την ώρα που φίμωναν το θύμα, παρούσα ήταν και η 25χρονη.

«Δεν λένε την πραγματική αλήθεια. Αυτοί με έπεισαν να κάνουμε μια κλοπή. «Έλα μαζί μας, θα σου δώσουμε κάποιο χαρτζηλίκι», μου είπαν. Ο Γ.Μ. έβαζε την ταινία στο στόμα του θύματος που φώναζε. Του πάταγαν το κεφάλι με τα πόδια. Πόσο ν’ αντέξει; Έσκασε. Δεν είμαστε κακοποιοί. Εγώ ήξερα πως θα τον έδεναν μόνο και θα έφευγαν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου οπότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

By