Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ενοχλημένος ο Γ. Στουρνάρας από τις δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας

adonhs

Αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την ασφάλεια των καταθέσεων σε περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση. Εκτός από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια και του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σκέφτηκε να επικοινωνήσει με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

Εδώ και καιρό ο Αδωνης Γεωργιάδης γκρίνιαζε ότι δεν έχει χρήματα, ότι του χρωστούσαν λεφτά, ότι αναγκάστηκε για να τα βγάλει πέρα να αρχίσει και πάλι τις τηλεπωλήσεις βιβλίων. Και ξαφνικά από τηλοψίας αποκάλυψε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αποσύρει τα χρήματά του από την τράπεζα. Η δήλωσή του όμως αυτή προκάλεσε ένα ντόμινο αντιδράσεων.

Πρώτα απ” όλα από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο δεν άρεσαν καθόλου οι απειλές του Άδωνι και σκεφτόταν μάλιστα να τον πάρει τηλέφωνο, να του ζητήσει εξηγήσεις και να του πει ότι τέτοια πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα να λέγονται σε περιόδους κρίσης. Δεύτερον από τους Συριζαίους, που εξέλαβαν τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ως ένα είδος… προτροπής και για άλλους να βγάλουν τα χρήματά τους έξω σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Ο κ. Δ. Στρατούλης ζήτησε μάλιστα και την επέμβαση του εισαγγελέα.

By