Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενρίκο Λέτα: Η Ιταλία είναι σαν αεροπλάνο σε υπερατλαντική πτήση

«Να κριθώ στο τέλος της πορείας μου» λέει ο ιταλός πρωθυπουργός

letasamarasgreece
«Να κριθεί στο τέλος της κυβερνητικής του πορείας» ζήτησε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

Είναι σαν να οδηγούμε ένα αεροπλάνο σε υπερατλαντική πτήση: έχουμε καλύψει τα μισά της απόστασης, βρισκόμαστε πάνω από τον Ωκεανό και στον ορίζοντα φαίνονται οι ουρανοξύστες του Μανχάταν: στο τέλος του 2014 θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα, το δημόσιο χρέος αλλά και τους φόρους», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς για την διέξοδο από την οικονομική κρίση, ο Ενρίκο Λέττα υπογράμμισε ότι «η χώρα θα βγει από την ύφεση βήμα βήμα» διότι «όσοι λένε ότι μπορούν να γίνουν θαύματα ή ότι υπάρχουν μαγικές ράβδοι, δεν έχουν καταλάβει ότι περνάμε την πιο σοβαρή κρίση από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου».

«Ο Γκρίλλο είναι λαϊκιστής και αρέσκεται στις φωνασκίες» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «η πραγματική διαφορά υφίσταται ανάμεσα σε όσους προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα και σε όσους φωνάζουν χωρίς να κάνουν τίποτε άλλο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By