Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενστάσεις Λοβέρδου στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Ο πρώην υπουργός έστειλε επιστολή στον Γιάννη Βρούτση «κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου» και προτείνει πάγωμα των οφειλών για δύο χρόνια.

loverdos2Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση έστειλε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος στην οποία του επισημαίνει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει πως «η ύφεση είναι σαρωτική και επιδεινώνει τα προβλήματα» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «η προωθούμενη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ και τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη και θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε πλήρες αδιέξοδο».

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν για εξόφληση των οφειλών τους εντός 48 μηνών και προτείνει άλλη λύση: «Πάγωμα για 24 μήνες όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπό τον απαράβατο όρο ότι η επιχείρηση θα καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές. Μετά το πέρας του 24μήνου θα μπορούσε να λειτουργήσει η προωθούμενη ρύθμιση των 48 μηνιαίων δόσεων».

By