Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εντάλματα σύλληψης για Χριστοφοράκο και Καραβέλα

Απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών εις βάρος τους στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Siemens

xristoforakos600_050214

Στην έκδοση τυπικών ενταλμάτων σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και τον Χρίστο Καραβέλα, δυο πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της Siemens, προχώρησαν -σύμφωνα με πληροφορίες- οι αρμόδιες δικαστικές αρχές στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί για τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού η ειδική ανακρίτρια, κυρία Μαρία Νικολακέα.

Η έκδοση των ενταλμάτων για τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα είναι μια τυπική διαδικασία, δεδομένου ο Χριστός Καραβέλας είχε διαφύγει στο εξωτερικό (στην Ουρουγουάη) μετά την κλήση του σε απολογία το 2009 από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό που ερευνούσε τότε την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στον Μ. Χριστοφοράκο το θέμα της έκδοσης της του στην Ελλάδα είχε κλείσει από τη γερμανική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα μετά από απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Βαμβέργης, το οποίο στις 4 Νοεμβρίου 2009, έκρινε τελεσίδικα ότι τα αδικήματα για τα οποία είχαν εκδοθεί τα τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα είχαν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.

Τα εντάλματα σε βάρος των Μ. Χριστοφοράκου και Ν. Καραβέλα εκδόθηκαν μετά την απαγγελία συμπληρωτικών κατηγοριών σε βάρος τους για την υπόθεση της Siemens στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί η κυρία Νικολακέα και η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- οδεύσει προς το τέλος της.

By